Indonesie Sliders japan Costa-Rica-OrangeBlue

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Agenda

No current events.

Het Internationaal Folklore Festival Zeeland zou geen bestaansrecht hebben zonder zijn gastouders.

De gastouders zijn de spil van ons festival.

Elk jaar vinden bijna alle dansers en muzikanten die ons festival bezoeken weer een gastvrij onthaal in het huis van één van onze vele gastouders.

Voor onze gasten een geweldige tijd, maar zeker ook voor de gastgezinnen een unieke kans om van zeer dichtbij kennis te maken met een andere cultuur dan de onze. Naast het feit dat men kennis maakt met elkaars cultuur is het vooral ook erg leuk om gastouder te zijn.

Vele gezinnen onderhouden al jaren contacten met hun gasten in het thuisland en velen hebben ook de gasten in dat land bezocht.

De gasten worden doorgaans per twee ondergebracht. Gastgezinnen die plek hebben voor meerdere gasten zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Het festival zelf is van woensdag t/m vrijdag. De groepen kunnen een aantal dagen van te voren aankomen. Als gastouder kunt u er vanuit gaan dat u maximaal een week onderdak biedt aan de gasten.

Het zijn van gastouder...

Als gastouder biedt u onderdak aan gasten. Dit wil zeggen dat je zorgt voor een goede, verzorgde slaapplaats, maaltijden en samen met de gasten bent u verantwoordelijk voor het tijdig aanwezig zijn op repetities, voorstellingen en overige activiteiten behorende bij het programma van het festival. Dit klinkt nu allemaal erg formeel maar dat is het niet. Natuurlijk is het van de klik met de gast afhankelijk , maar vaak ontstaat er een mooie nieuwe vriendschap tijdens zo een week. Een van de drijfveren van gastouders is de gast kennis laten maken met de Nederlandse cultuur. Vaak wil de gast ook de gastfamilie laten proeven van zijn of haar cultuur: Zo gebeurt het vaak dat de gasten een avond koken om het gezin zo kennis te laten maken met de lokale keuken en gewoontes.

Tijdens het festival doet de organisatie zijn uiterste best een vrije tijd in te lassen voor de groepen. Dit geeft de gastouders ook ruimte evt. uitstapjes te ondernemen met de gasten. Wij horen altijd erg enthousiaste verhalen omdat je tijdens deze vrije dagen elkaar vaak wat beter leert kennen

Keuze van gasten

Ieder jaar houdt de organisatie 2 maanden van te voren een gastouder informatieavond. Op deze avond worden de groepen gepresenteerd die het festival zullen bezoeken. Aan de hand van deze presentatie geven de gastouders de voorkeur voor gasten aan. De gastoudercommissie gaat met de aanmeldingen aan de slag en doen daarbij hun uiterste best aan alle wensen te voldoen.

Een week voor het festival van start gaat hebben wij voor onze gastouders een laatste info avond. Tijdens deze avond krijgt u de meest recente informatie over het festival. Tevens ontvangt u alle informatie met betrekking tot de groep die u in huis krijgt.

Communicatie tijdens het festival

Voorafgaand aan het festival is de dag van aankomst van de groep bij u al bekend. Deze dag zelf wordt u telefonisch op de hoogte gesteld van aankomst. De gasten worden vanuit een centrale plaats verdeeld onder de gastouders.

Tijdens het festival zelf zijn de groepsbegeleiders uw aanspreekpunt. Zij staan altijd klaar voor uw vragen. Ook bij problemen kunt u bij hen terecht. Zij staan dagelijks in contact met bestuur en gastoudercommissie en zorgen voor terugkoppeling waar nodig.

Wilt u graag meer informatie over het gastouder zijn, neem gerust contact op met de gastoudercommissie van de organisatie:

Renata Boeter, gastouder[at]zeelandmeets.nl

Onder te brengen groepen

De volgende groepen worden dit jaar onder gebracht bij gastouders:
  • Colombia
  • Zuid-Afrika
  • Congo

Gastouder worden?!

Heeft u reeds genoeg informatie en wilt u zich direct opgeven voor dit jaar? Helaas, het festival is reeds begonnen en al onze gasten zijn ondergebracht.

Mocht u er over denken om volgend jaar gastouder te worden, geef u dan op voor de algemene nieuwsbrief. Zodra de groepen voor volgend jaar bekend zijn wordt u op de hoogte gesteld.